A svéd piacvezető BNPL vállalat, a Klarna egy hónappal ezelőtt bevezette az OpenAI technológiáját használó AI asszisztensét, amely jelentősen átalakította az ügyfélszolgálati műveleteket.

Az innováció eredményeképpen az ügyfélszolgálati interakciók több mint fele, azaz 2,3 millió beszélgetés az AI asszisztensen keresztül zajlik. A vállalat szerint az AI által végzett munka 700 teljes munkaidős alkalmazott munkájának felel meg. Ezt a feladatot most egy 24 órában rendelkezésre álló, 35 különböző nyelvet támogató digitális asszisztens végzi. Ez a 700 fős szám különösen figyelemre méltó, tekintve, hogy a Klarna 2022-ben munkaerejének 10 százalékát leépítette – ami nagyjából 700 alkalmazottat érintett.

Az AI képes volt nem csak átvenni a feladatokat, hanem fenntartani a vásárlói elégedettséget is. Az ügyek pontosabb kezelésével 25 százalékkal csökkent a visszatérő megkeresések száma. A vásárlók most már kevesebb mint 2 perc alatt oldják meg problémáikat a korábbi 11 perccel szemben, ami jelentős növekedést jelent a hatékonyság terén. A helyi nyelveket nem beszélő közösségekkel való kommunikációban is jelentős előrelépés történt, a széleskörű nyelvi támogatásnak köszönhetően.

Az asszisztens, amely már 23 piacon érhető el, becslések szerint 2024-ben 40 millió dolláros profitnövekedést hozhat a vállalatnak.

A Klarna AI Asszisztens jelenlegi szolgáltatásai közé tartozik a nap 24 órájában elérhető ügyfélszolgálati támogatás, valamint a személyi pénzügyi tanácsadás. A személyi pénzügyi tanácsadó célja, hogy valós idejű frissítéseket nyújtson az egyenlegváltozásokról és a közelgő fizetési határidőkről. Ezek a funkciók a Klarna alkalmazáson keresztül érhetők el, céljuk pedig a vásárlási és fizetési tapasztalat javítása.

 

(Forrás: fintech.hu)

(Borítókép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?